Deel dit bericht

Creativiteit

Brainstorm OF jan2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creativiteit is de capaciteit van mensen om originele en nuttige ideeën te bedenken en vorm te geven. Iedereen kan hierin groeien. Door actief met creatieve competenties aan de slag te gaan.

Creatieve mensen staan open voor nieuwe ervaringen, associëren vlot en denken oplossingsgericht. Ze schakelen hun verbeelding in om binnen een vakdomein vastgeroeste patronen te doorbreken en problemen op te lossen. Ze zijn gemotiveerd en enthousiast om het boeiende, soms lastige traject van idee tot implementatie alleen of met anderen met succes te doorlopen.

De professionals van Tabula Crea zijn opgeleid om u en uw organisatie hierbij deskundig en actief te begeleiden. Tabula Crea heeft ervaring in België en Nederland, bij kleine en grote bedrijven, bij non-profit organisaties, in het onderwijs en bij de overheid.

Incompany cursussen
TabulaCrea verzorgt trainingen om het creatief denkvermogen van individuen en groepen te vergroten. Om creativiteit bijvoorbeeld toe te passen in je productieproces, bij marketing- en organisatievraagstukken. Hoe kun je als individu of als groep leren om ‘out-of-the-box’ te denken, voor bijzondere en realiseerbare oplossingen? Deelnemers maken kennis met technieken om ideeën te bedenken, te selecteren en uit te werken. Ze leren hoe je creativiteit binnen je organisatie kunt inzetten, hoe je de effectiviteit van brainstorms vergroot. De cursussen maken we op maat, zodat we optimaal kunnen inspelen op jouw organisatie.

Verder zijn er diverse specifieke cursussen rondom creativiteit, zoals mindmapping, het faciliteren van brainstormsessies en creativiteit voor specifieke beroepsgroepen. Neem vooral contact met ons op en leg ons jouw specifieke vraag voor.

De Caroussel
Tabula Crea verenigt veel verschillende creatieve disciplines in zich. Wij hebben ervaring met de organisatie van een carrousel aan creatieve workshops. Hierbij wisselen de deelnemers in een dynamische dag een aantal keren van workshop om telkens andere werkvormen, methoden en technieken te ervaren. Denk hierbij aan trendwatching, creatief leiderschap, scenarioplanning en brainstormen.

innoversum155

 

 

 

 

 

 

 

Mega Brainstorm
Met een hele organisatie nadenken over verschillende vraagstukken. Met de mega brainstorm kan dat. We delen de grote groep op in creatieve subteams die een eigen begeleider krijgen. Dat kunnen professionele Tabula Crea facilitators zijn of eigen mensen die door ons in een spoedcursus tot creatief procesbegeleider zijn opgeleid. De resultaten worden aan elkaar gepresenteerd en omgezet in concrete actieplannen. De Mega Brainstorm hebben we ingezet bij congressen en grote klantevenementen, waarbij we vaak meer dan 200 mensen uitdagen om ideeën te bedenken. Zo begeleidden we klanten van AB Inbev bij het bedenken van nieuwe ideeën om de beleving van Hertog Jan bier in cafés te vergroten. Zie video Mega brainstorm Hertog Jan bier.