Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Lefgozers (m/v) gezocht!

Er is absoluut lef nodig om je met innovatie bezig te houden of om innovatieve projecten op te starten. Innovatiewerkplaats start dit najaar met een masterclass Innoveren bij de overheid. Doelgroep? Lefgozers!

Wanneer je ‘lefgozer’ opzoekt in Wikipedia vind je dit: “Lefgozer komt uit het Nederlands-Jiddisch van het woord lefchoser en betekent waaghals. Lef komt via het Jiddisch van het Hebreeuwse woord voor ‘hart’, en gozer komt van chosen, wat ‘bruidegom’ betekent. ‘Een man met hart’ dus, waarmee ‘een moedig man’ bedoeld werd.” Daar gaan wij bij Innovatiewerkplaats ook voor: moedige mensen die zaken anders willen aanpakken, die pro-actief zijn en hun kop boven het maaiveld durven uit te steken.

Onze eerste wervende mailing leverde veel enthousiaste reacties op. Ook ontvingen we vragen, bijvoorbeeld van iemand die binnen de ambtelijke organisatie regelmatig tegen een muur van weerstand aanloopt en zich afvroeg hoe daarmee om te gaan.

Een tipje van de sluier:

  1. Zorg ervoor dat je innovatievoorstel helder omschreven is; wat is de maatschappelijke meerwaarde, wat is de invloed op de organisatie, wie zijn er bij betrokken, etc.
  2. Weet wat de belangrijkste ingrediënten zijn voor een innovatief klimaat; gebruik bijv. de methode van Ekvall of www.innovatieklimaat.org om feeling te krijgen voor de acceptatie van innovatie binnen jouw organisatie en bepaal hoe je daar op in wilt spelen.
  3. Zorg goed voor jezelf;  bedenk wat en wie jou steun kunnen geven om je innovatievoorstel te presenteren en verder te brengen, wat is er nodig om van jou een lefgozer te maken.

Tijdens de masterclass ‘Innoveren bij de overheid’ gaan we hier vanzelfsprekend dieper op in. We laten zien welke tools voor bovenstaande strategieën beschikbaar zijn en je krijgt de gelegenheid om hier enige ervaring mee op te doen.

‘Innoveren bij de overheid’ start dit najaar twee keer: in september en in november (bijna vol). Meer informatie over de masterclass vind je hier.

 

René Hartman – rene@tabulacrea.nl – rene@innovatiewerkplaats.nl