Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Diagnose geeft prachtige uitslag

We lijken een beetje bedrijvendokters met onze Diagnose Innovatieklimaat. De organisaties waar we een dergelijk onderzoek afnemen voelen zich dan wel niet direct ziek, na de bespreking van de uitslag beloven ze toch allemaal beterschap.

BedrijvendokterHet kent een lange voorgeschiedenis, maar dat is ook niet vreemd voor zo’n ambitieus project. Marcus Geers en ondergetekende spraken de wens uit om een digitaal systeem te ontwikkelen waarmee een scan kan worden gemaakt van de stand van het innovatievermogen.

Wetenschappelijk onderzoek vormt de basis van deze tool. Wij hebben deze vertaald naar een enquete met 81 vragen. Ergens in het voorjaar werd de testfase afgerond en inmiddels hebben we al een aantal rapporten geschreven. Hierin bespreken we de resultaten van de enquete en geven advies over mogelijke verbeteringen.

We verheugen ons iedere keer weer op de analyse en de presentaties zijn ook best spannend. Het mooiste is dat de klanten het materiaal als zeer waardevol benoemen.  Men kan nu concreet het innovatieklimaat verbeteren, want men kent haar zwakke en sterke kanten.