Een nieuw jaar. Met nieuwe trends.

Elk nieuw jaar begint met goede voornemens. En met een overzicht aan trends die in het nieuwe jaar van belang kunnen worden. De start van het jaar is een mooi moment om even stil te staan bij de producten en diensten van je bedrijf, bij de activiteiten van je organisatie. Zit je nog op koers? Waar moet je je innovatiekracht inzetten?

tomtom watch

Tomtom multisport watch; Tomtom (c)

Gisteren publiceerde de Volkskrant een eigen selectie van technologietrends, een selectie die vooral de schijnwerpers zet op digitale technieken in het dagelijkse consumentenleven. De opkomst van de smartwatch, ‘eindelijk’ handige toepassingen voor Google Glass en irisherkenning als privacybescherming. Drie van de acht trends beschreven in het Volkskrant artikel. Alle acht handige ‘hebbedingetjes’, die je graag zou willen toevoegen aan je Metroman lifestyle.

Helaas ontbreekt in deze selectie van trends nieuwe technologie om bijvoorbeeld energie te besparen, om levensmiddelen gezonder te maken of om Nederland duurzaam stormvast te maken. Hopelijk komt ook hiervan deze week nog een overzicht beschikbaar 😉

ostrich pillow power nap

Ostrich Pillow; foto van greenhead.com

Vandaag maakt de website ‘Board of Innovation’  haar selectie van 30 trends bekend. Zij deden dat vanuit verschillende perspectieven, zoals technologie, economie en sociale demografie. Dat levert een mooie mix aan interessante trends op. Vooral omdat zij er de uitdagende vraag “What if this trend is to become true?” aan toegevoegd hebben. Voorbeeld: “What if your product becomes available for free?”.

Board of Innovation laat met haar overzicht zien dat trends verder gaan dan technologie, en dat trends ook invloed kunnen uitoefenen op de interne kant van je bedrijf of organisatie.

(toevoeging 4 januari: trendverwachting van Richard Lamb voor 2014)

En morgen? Dan verzamelen wij graag met jou die trends die van belang kunnen zijn op de koers van jouw bedrijf of organisatie. En vertalen we die trends naar concrete kansen voor het nieuwe jaar (en daarna!). Nieuwsgierig? Neem zeker contact op met Marenthe of René.  www.innovatiewerkplaats.nl