Trend: 3D tekenen

Onlangs berichtte ik over 3D printing, volgens vele technologie-sites dé trend van 2013. Hoe snel kan het gaan? Op 20 februari 2013 verscheen op internet een apparaat waarmee je 3D kunt tekenen. Kijk zeker even naar dit filmpje over de 3D Doodler.

Ook deze techniek staat, net als 3D printing, nog in de kinderschoenen. En toch kun je je er al veel toepassingen bij voorstellen. Het zijn nog simpele vormen die je er nu mee kunt maken, en het vraagt enige behendigheid om de derde dimensie al tekenend toe te voegen. Het design is nog niet helemaal bij de tijd, het heeft nog niet de hebberigheid van een Apple product. 3D Doodler is nog op zoek naar investeerders, mijn advies is om ze zeker te volgen!

leap motion drawing

Een andere 3D tekenapplicatie komt in mei op de markt. In het kort gezegd is het een verbeterde versie van Microsoft’s Kinect. Deze Leap Motion bestaat uit een klein ‘Apple-like’ kastje dat je gebaren vertaalt naar bewegingen en commando’s op je computerscherm. Zoals je in het filmpje kunt zien, kan je er ook prima mee tekenen. Leap Motion komt met een iTunes-achtige site waar je diverse apps voor het apparaat kunt kopen. Leap Motion heeft op dezelfde wijze investeerders aan zich gebonden zoals de 3D Doodler graag zou willen.

Beide zijn mooie uitvinden, innovaties, om te laten zien dat zelfs zo’n eeuwenoude vaardigheid als tekenen vernieuwd kan worden. Lang leve de toegepaste creativiteit!