Nieuwe business voor Antwerpse Handjes?

De methodiek Business Model Generation is al bijna niet meer weg te denken uit de advieswereld. Wat een geweldige ‘tool’ om bedrijven snel een prototype te laten maken van hun nieuwe business model!

Door Business Model Generation en Creatief Denken bij elkaar te brengen ontstaat een ijzersterke combinatie. Door deze combinatie haal je meer uit het canvasmodel, kun je meer en betere kansen bedenken voor nieuwe producten en diensten, en zeker ook voor de manier hoe je klanten bindt en nieuwe verdienmodellen inzet. Met Business Model Generation maak je als het ware een prototype van je nieuwe business of je nieuwe project.

Innovatiewerkplaats zet Business Model Generation regelmatig in voor zowel commerciële opdrachtgevers als voor NGO’s. Dit canvas model is een bruikbaar middel om kansen snel inzichtelijk te maken. Hoe creëer je waarde, of kun je op andere manieren inkomsten verwerven? Welke mensen en middelen moet je inzetten voor het realiseren van nieuwe kansen? Bij NGO’s zetten we het canvas model bijvoorbeeld in om de impact van projecten te vergroten. Zo werken we regelmatig voor het Oranje Fonds om projectleiders te begeleiden, zie bijvoorbeeld de clinic Groen Groeit.

Naast praktische ervaring die we direct inzetten voor onze klanten om business modellen te ontwikkelen voor nieuwe producten en diensten, gebruiken we deze ervaring ook om medewerkers op te leiden. Zo worden we regelmatig gevraagd om opleidingen te verzorgen binnen bedrijven, maar ook voor zgn. open-inschrijving cursussen van bijvoorbeeld COCD. Neem zeker contact op wanneer je meer wilt weten!

Onlangs hebben we Antwerpse Handjes, een typisch Antwerpse lekkernij, als oefencasus ingezet. De cursisten bogen zich over de volgende vraag: hoe kunnen we de omzet van Antwerpse Handjes verdrievoudigen? Zij bedachten vele mogelijkheden voor Antwerpse bakkers om hun business kansen te vergroten. We zijn benieuwd welke bakker als eerste zo’n oefening wil doen voor zijn eigen winkel of bakkerij!