Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Grenzeloos faciliteren met FWB

Toen onze  kinderen jonger waren en het werk overvloediger, klaagde mijn vrouw weleens over mijn grenzeloos faciliteren. Er waren handen thuis nodig. Gelukkig stonden tegenover deze uiting van onvrede, tevreden complimenterende klanten. De deelnemers hadden steeds goed voorbij hun eigen grenzen gedacht. En thuis zijn de grenzen inmiddels ook meer opgerekt.

Een ieder kent de fantastisch grenzeloze helden van Artsen Zonder Grenzen. Maar niet zoveel mensen kennen facilitators zonder grenzen. Een groep collega’s aan de ander kant van de oceaan heeft een prachtige organisatie opgezet genaamd Facilitators Without Borders, zie www.fwb.ca. Facilitators Without Borders (FWB) is een internationale, not-for-profit organisatie die faciliteer-expertise aanbiedt aan gemeenschappen in ontwikkelingslanden. FWB huist in  Canada en zendt ervaren facilitators uit.

Ik sta op het punt om met de vliegmachine te vertrekken naar Geneve om aldaar voor Cohred een meerdaagse sessie te faciliteren. Met twee collega’s van COCD opereren we namens Facilitators Without Borders. Dit is mijn eerste keer. Met gepoetste schoenen verlaat ik zo de vrieskou van Nederland voor de lente van Zwitserland. Volgende keer vertel ik als hoe dit avontuur is verlopen.