Trend: Food + Design

Soms haal je je etenswaren bij Lidl of Aldi, en soms wil je iets bijzonders. En dan blijkt ineens dat er veel mogelijk is met het vormgeven van voeding. We kennen in Nederland oud-studenten van de Design Academy, zoals Marije Vogelzang die tijdens evenementen fantastische eetsferen schept. En Annelies Hermsen die, als dochter van een topkok, na haar design opleiding zelf eten en etenswaren ging ontwikkelen.

food design choco postzegel

 

 

 

 

Belgische postzegels, ontwerp Katleen Miller

 

 

België is natuurlijk bekend vanwege zijn chocolade. Denk maar aan Leonidas en Cote d’Or. Die bekendheid wordt binnenkort gevierd met speciale choco-postzegels, ontworpen door Katleen Miller. Vanaf 25 maart 2013 kun je deze zegels ruiken en proeven: op de voorkant is een geur meegeprint en op de achterkant is in de gomlaag cacao vet verwerkt. Straks niet alleen pralines (bonbons) kopen, maar ook een setje lekkere postzegels!

food design cookiecup_enrique_luis_sardi

 

Cookie Cup, ontwerp Enrique Luis Sardi

 

 

Iets verder van huis, in Italië, heeft Lavazza de Cookie Cup laten ontwerpen door Enrique Luis Sardi. Terwijl je je kopje leegdrinkt peuzel je het ook op. Hopelijk komt hier ook een variant van die in de koffieautomaat past.

food design Cordoleani-Fontana

 

 

 

Ontwerp van Cordoleani en Fontana

 

 

 

In datzelfde Italië, in het MART museum in Rovereto, loopt dit voorjaar de tentoonstelling ‘la forma del gusto’ (de vorm van de smaak). Als je in de buurt bent van het Gardameer, moet je er beslist langsgaan. Je vindt er food design van Giorgetto Giugiaro en Mauro Olivieri, en van jong design talent zoals Cordoleani en Fontana. Ik vrees dat ik er naar toe moet: voor mij komt op deze tentoonstelling mijn passie voor Italiaans eten en passie voor Italiaans design samen!

Foto homepage: Jelly van Bompas en Parr