Dagelijkse creativiteit, 24/7

Ooit in een Italiaans restaurant Ravioli al Cacao gegeten? Of toch weer gezwicht voor een heerlijke vertrouwde ossenhaas met een mooi gekruide saus? Het zegt veel over je nieuwsgierigheid en openheid voor nieuwe mogelijkheden. Het laat ook zien hoeveel creativiteit je toelaat in je dagelijkse leven.

CoverIn het boek “Creatieve Stromingen” beschrijft Erik op ten Berg het belang van dagelijkse creativiteit en hoe je deze creativiteit volop de ruimte kunt geven in alledaagse situaties. Voor veel mensen is creatief denken synoniem met brainstormen. In het artikel “Dagelijkse Creativiteit, 24/7” laat de auteur zien hoe je je creatieve denkkracht kunt versterken als je meer doet dan alleen brainstormen. Hij combineert  zijn jarenlange ervaring als creativity professional met  inzichten uit de unieke “Master of Science in Creativity” welke hij behaalde in Buffalo USA.

Creatief denken en dagelijkse creativiteit zijn niet altijd met een druk op de knop aan te zetten. Tal van denkblokkades kunnen ons in de weg zitten. De auteur beschrijft hoe je deze denkblokkades kunt doorbreken en waar je op kunt letten om je eigen creativiteit verder te ontwikkelen. Hij gaat in op een aantal cruciale creatieve vaardigheden en het vermogen om dagelijks out-of-the-box te kunnen denken. Hij verwijst hierbij veelvuldig naar onderzoeken die deze inzichten onderbouwen.

Dagelijkse creativiteit is een manier van leven. Het is het vermogen om de juiste vragen te stellen zodat mensen tot andere oplossingen gaan komen. In het artikel maakt Erik een praktische verbinding met het model voor Creative Problem Solving. Hij laat hiermee zien dat dagelijkse creativiteit niet moeilijk hoeft te zijn. Het maakt het artikel tot een inzichtelijke en inspirerende bundeling van handvatten voor meer creativiteit in het dagelijks leven. Je gaat in het gewone het buitengewone zien!

 

Kijk voor meer informatie over het boek “Creatieve Stromingen” op haar eigen Facebook-pagina.