Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Multinationaal brainstormen

Omdat het kan: 5 facilitators faciliteerden 5 parallel brainstorms in 5 talen. Internationaal brainstormen voor Abbott Vascular, multinational in de medische sector.

poster t1a

De vraag van opdrachtgever ABS Creative Group was om tijdens een salesmeeting in Spanje de tachtig medewerkers van de afdeling verkoop van Abbott Vascular kennis te laten maken met de kracht van creatief denken. De medewerkers kwamen uit heel West-Europa, van Spanje tot Zweden, van Ierland tot Polen. Probleem was dat niet iedereen de Engelse taal voldoende beheerst om met elkaar nieuwe ideeën te bedenken.

TabulaCrea’s Karl zocht en vond facilitators die de workshops begeleidden in het Spaans (Chris), Frans (Marcus), Duits (René), Italiaans (Branko) en Engels (Karl). Vier facilitators van TabulaCrea en een van bevriende organisatie COCD.

groepje bij wand

De aanpak tijdens de 5 brainstorms was identiek, dezelfde divergentie en convergentie methodieken werden ingezet. Ook de manier van presenteren van het eindresultaat was van alle brainstormgroepen hetzelfde. Hierdoor konden de deelnemers aan de conferentie de resultaten van elke afzonderlijke workshop toch met elkaar delen. En hebben zij dezelfde kennis en ervaring opgebouwd over de kracht van creatief denken. Met als mooie bijkomstigheid om te brainstormen in je favoriete taal of moerstaal, want dat heeft natuurlijk ook zo z’n voordelen!  Tschüss! Ciaociao! Adiós! Salut! See you!

t1c