Winterse chi kung energizer geeft focus

Oefening "open de schuifdeuren" op winters strand

Oefening “open de schuifdeuren” op winters strand

Na het sporten gaat het huiswerk maken bij mijn zonen makkelijker en sneller. Op de TU Delft wisselde ik vroeger het blokken voor pittige vakken af met hardlopen of Wing Chun kung fu training. Bewegen haalt de druk af van het volzette mentale (en emotionele) aspect van ons dagelijks leven.

Afgelopen zaterdag opende ik met Chi Kung oefeningen aan een winters strand in Noordwijk de tweede dag van een tweedaagse voor het Oranjefonds. Initiatiefrijke en sociale burgers werkten aan hun projecten onder begeleiding van Tabula Crea’s Marenthe en René.

 

“Na deze verfrissende start was er veel meer rust. De energizer zorgde er voor dat met meer focus aan de projecten werd gewerkt in de zaal” aldus René. Die ervaring heb ik ook in mijn trainingen creatief denken, na chi kung oefeningen, en is prachtig om te merken.

Het bewegen doet nog meer. Het fysieke aspect brengt ons ook dichter bij de spirit. Zo ervaarde ik in de afgelopen vorstperiode dat twee dagen een paar uur samen met mijn vrouw schaatsen bij schitterend Giethoorn en op een zonnige Gauwzee een soort legale bloeddoping voor onze relatie is. Chi Kung hielp de mensen zaterdag ook weer om vol geestdrift  aan hun Oranjefondsproject te werken.