Lenig Denken in FLOW

LenigDenkenBoek3DdFLOW magazine wijdt deze maand een artikel aan de kracht van lenig denken. Een passage: ” de auteurs van het boek Lenig Denken, technieken voor creatieve denkkracht zijn ervan overtuigd dat je creativiteit nodig hebt in de wereld van vandaag; we leven in een tijd waarin ontstellend veel informatie op ons afkomt. Het vergt nieuwe manieren van denken om daar op een goede manier mee om te gaan: door bijvoorbeeld anders naar dingen te kijken, te associëren en je verbeeldingskracht in te zetten. ‘Op school kregen we te maken met taal, rekenen en andere kennisvakken. Wat echter ontbrak, was het vak creatief denken. Zo hebben we eigenlijk maar één manier van denken geleerd: alles op een rijtje zetten, een oorzaak heeft een gevolg en omgekeerd en een strikte indeling in goed en fout. Zonde. Want er zijn zo veel meer manieren van denken die ons leven praktischer, efficienter en rijker kunnen maken’, schrijft het trio Rineke Rust, Sigrid van Iersel en Marenthe de Bruijne. Het boek helpt je daarbij: het spoort aan om je nieuwsgierigheid te ontwikkelen, gedachtenpatronen te doorbreken, je oordeel uit te stellen, met andere ogen te kijken, nieuwe verbanden te leggen, losse ideeën een duidelijker richting te geven, je verbeelding in te zetten en risico’s te nemen – al met al een indrukwekkend lijstje”. Meer lezen? Doe jezelf FLOW – lekker en leuk – cadeau.