Lichaam en geest verbinden met Chi Kung jan20

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Lichaam en geest verbinden met Chi Kung

Bewegen geeft ruimte aan het denken. Chinese krijgskunsten beoefen ik meer dan 30 jaar. Eerst Wing Chun Kung Fu, later Tai Chi en de afgelopen acht jaar Chi Kung. Ik vlecht als het maar even kan beweging in de bijeenkomsten die ik faciliteer.

Zo nu en dan word ik ook gevraagd om een (grote) groepsbijeenkomst te starten met Chinese gymnastiek. Chi Kung oefeningen zijn een uitstekende manier om een heidedag te beginnen en de hectiek van het verkeer, thuis of andere werkzaamheden achter je te laten. Net als dat het een probaat middel is om de energiedip na de lunch te neutraliseren. Chi Kung kan overal: in de zaal, maar het liefst buiten op bijvoorbeeld een open plek in het bos. Door de eenvoudige maar ongewone oefeningen met elkaar te doen ontstaat er lichtheid en verbinding. Met de benen stevig op de vloer en het hoofd fris en wakker is men klaar voor wat komen gaat.

Voor nadere informatie:

Marcel Stolk